SUGAR ADDIKT – PHOENIX (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Three Penny Records
 

Toen ik het hoesje van de hierna gerecenseerde cd in handen kreeg was het niet meteen duidelijk wat de titel van de plaat was en wie de uitvoerders van de nummers waren. Wat grasduinen op het wereldwijde web leerde mij dat ‘Sugar Addikt’ de naam is van een elektronische muziek spelende duo uit de buurt van de Amerikaanse stad Seattle in de staat Washington.

Het opvallend samengestelde duo bestaat uit zangeres en songschrijfster Vanessa Littrell en haar zoon en multi-instrumentalist Bowman Littrell die de vijf electrodance-liedjes op hun eerste EP “Phoenix” hebben gecomponeerd, ingespeeld en ingezongen. Twee van die nummers kunt zelf beluisteren op de bijgaande audiovideo’s. Het zijn de songs “New Dawn” en “Safe”.

De algemene teneur van alle nummers is een sfeer van ‘feel good’- en optimisme zoals al meteen blijkt bij de openingstrack en single “Shackles”. Ìn het nummer “Change It” roept het duo op om niet bij de pakken te blijven zitten en verbetering en verandering na te streven in het leven. “Safe” probeert om de luisteraar een goed gevoel te bezorgen met alles wat we al bekomen of veroverd hebben in ons leven.

Bij het nummer “New Dawn” wordt dan weer opgeroepen om actief te strijden tegen de conservatieve gevestige normen en het establishment. In het slotnummer “Rise” komt uiteindelijk een moment om het leven te vieren, iets wat de meesten onder ons wellicht heel goed kunnen gebruiken na de lange lockdownperiode waarin ons sociale leven zo goed als compleet monddood werd gemaakt. Het is een dwingende oproep om met zijn allen terug te verrijzen en van het goede leven te gaan genieten.

(valsam)